Ancak 5G tam olarak nedir ve 4G ile karşılaştırıldığında ne kadar hızlı? İşte bilmeniz gerekenler.
Üç senelik vaatlerin peşinden, 5G nihayet 2022’de hızla yayılıyor.
Yeni mobil ağ teknolojisinin ” dördüncü endüstri devrimini ” ateşlemesi gerekiyordu.(Yeni bir pencerede açılır),” Verizon’a bakılırsa “ve öyle olmadı. Çoğu Amerikalı’nın şimdiye kadar deneyimlediği “5G”, yeni bir simgeye haiz 4G benzer biçimde hissettirdi. Ancak bu sene AT&T ve Verizon yeni ağları açıyor— T-Mobile’ın daha olgun orta bant ağıyla beraber C-bandı ile alakalı oldukca konuşulanlar, sonunda bir şeyleri değiştirebilir.
5G üzerinden gerçek anlamda yeni deneyimler olmadan yaşanmış olan tüm bu uğultu, insanları aslolan meselenin ne olduğunu merak etmeye yöneltti. Şu anda gördüğümüz şey 5G bile mi? Cevap evet – teknik olarak. 5G teknolojisi ve “5G deneyimi”nin çok farklı şeyler olduğu ortaya çıktı ve şu anda Amerika’de birincisini ikincisi olmadan alıyoruz.
Ancak işler tersine dönmeye başlayacak. T-Mobile’ın “ultra kapasiteli” 5G’si , 4G’den çok daha hızlı hızlar göstererek En Hızlı Mobil Ağlar 2021 testlerimizi kazanmıştır ve şimdi piyasaya çıktıklarında, yeni C-bant ağları AT&T ve Verizon için oyunu değiştirmeye başlıyor.
Yeni bir oyuncu bile var: Dish , Las Vegas’ta bir 5G ağı başlattı ve Haziran ayına kadar 125’ten fazla kent ve kasabaya erişme sözü verdi.
5G, önümüzdeki on sene için bir yatırım ve önceki mobil geçişlerde, büyük değişikliklerin çoğunun ilk duyurudan yıllar sonra gerçekleştiğini gördük. Örneğin 4G’yi ele alalım. Amerika’de ilk 4G telefonlar 2010 senesinde ortaya çıktı, sadece dünyamızı değiştiren 4G uygulamaları daha sonra ortaya çıktı. Snapchat 2012’de geldi ve Uber 2013’te yaygınlaştı. LTE ağları üzerinden görüntülü aramalar da 2013’te Amerika’de yaygınlaştı.
5G’ye geçiş çok kompleks olduğu ve iki yıldır pandemi yaşadığımız için bu sefer geçiş daha da uzun sürebilir. 5G teknolojisinin geliştirilmesine destek olan Finlandiya’daki bilim insanları, bize vaat edilen robotik, zeki nesneler ve artırılmış gerçekliği görmeden önce 2027 olabileceğini söylüyorlar.
Şimdilik ilk büyük 5G uygulaması 30 senelik bir fikir: evde internet hizmeti. T-Mobile ve Verizon, 5G ağlarını kablolu ev internetiyle daha iyi rekabet etmek için kullanıyor ve oldukça rekabetçi olmayan bir alana biraz rekabet katıyor.
5G Türkiye’ye ne vakit gelecek?
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yerli 5G teknolojileri için tarih verdi. Frekans ihalelerinin gelecek yıl başlayacağını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yerli 5G teknolojileri için tarih verdi. Frekans ihalelerinin gelecek yıl başlayacağını söyleyen Sayan, bu bağlantı desteğinin ne zaman vatandaşların hizmetine sunulacağını da bildirdi.
Bakan Yardımcısı Sayan, sanal ortamda düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğine konuk oldu. Dijitalleşme ile ilgili Regülasyonlar adlı hususi oturumda Hakan Akbaş‘ın konuğu olan Dr. Ömer Fatih Sayan, yerli 5G teknolojileriyle ilgili ülkemizin yol haritasını paylaştı.
5G teknolojisi Türkiye’ye 2023’te geliyor
Resmi Twitter hesabı üstünden Türkiye Teknoloji Buluşmaları konuşmasına ait kısa bir video paylaşan Sayan, programda anlatım etmiş olduğu detayları tweet olarak da ekledi. Bakan Yardımcısı şu ifadelerle 5G teknolojisinin Türkiye’ye geleceği tarihi bildirdi:
“Yerli #5G teknolojileri için heyecanımız katlanarak artıyor. 2020 yılında 5G kontrol şebekelerini deneyerek önemli bir başarı gerçekleştirmiştik. 2022 yılında frekans ihalemizi tamamlayarak, 2023 senesinde ilk 5G sinyalini yurttaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”
Yukarıda yer edinen ifadesinin yanı sıra Dr. Ömer Fatih Sayan, 5G’ye yönelik emekler arasında şebekelerimizin yerlileştirilmesinin en mühim öncelikler içinde bulunduğunu aktardı. Bu doğrultuda hayata geçen Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi‘nin ilk demolarının Mart sonu itibariyle tamamlandığını hatırlattı.
Bundan sonraki süreçte ürünlerin ticari şebekelerde kullanımı, kontrol ve entegrasyonları ile ürün geliştirme çalışmalarına devam edileceğini söyleyen Sayan, ortak hedefin dünyayla ahenk içinde 5G’yi geliştiren ve ilk kullanan ülkelerden biri olduğunu söylemiş oldu. Ayrıca 5G yeni radyo, çekirdek şebeke, Şebeke Yönetim Sistemi ve Radyolink şeklinde mamüllerin Ar-Ge süreçleri ve prototiplerinin hazır olduğunu; 26 Mayıs 2021 tarihinde son hallerinin demolarını, düzenlenecek bir etkinlik ile kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı.
1G, 2G, 3G, 4G, 5G
Her şeyden önce, 5G Wi-Fi veya AT&T’nin “5G E” telefonlarını duyuyorsanız, bunlar 5G hücresel değildir. İşte 5G ve 5G E ve 5GHz ile alakalı tam bir izahat: Fark Nedir?
Ve 5G’nin her elektrik direğinde milimetre dalga kuleleri anlamına geldiğini duyuyorsanız, bu doğru değil. Bu, şu anda gördüğümüz 5G’nin üç ana biçiminden ancak biri.
Bu 5G’deki G, bunun bir kablosuz teknoloji nesli olduğu anlama gelir. Çoğu nesil teknik olarak veri aktarım hızlarıyla tanımlanmış olsa da, her biri bununla beraber kodlama şekillerinde yada “hava arayüzlerinde” bir ödenti ile işaretlenmiştir, bu da onu önceki nesille uyumsuz hale getirir.
1G analog hücreseldi. CDMA, GSM ve TDMA benzer biçimde 2G teknolojileri, dijital hücresel teknolojilerin ilk nesliydi. EVDO, HSPA ve UMTS benzer biçimde 3G teknolojileri, hızları 200 kbps’den saniyede birkaç megabite çıkardı. WiMAX ve LTE şeklinde 4G teknolojileri, bir sonraki uyumsuz adımdı ve şimdi yüzlerce megabite ve hatta gigabit düzeyinde hızlara kadar ölçekleniyorlar.
5G, tabloya üç yeni hususiyet getiriyor: daha büyük kanallar (verileri hızlandırmak için), daha düşük rötar süresi (daha duyarlı olmak için) ve aynı anda oldukça daha fazla cihazı bağlayabilme (sensörler ve zeki cihazlar için).
4G ile temiz bir mola değil. 5G telefonların tümü 4G ağlarına ve kapsama alanına gereksinim duyar. İlk başta, bütün 5G ağları, “bağımsız olmayan” olarak adlandırılan ilk bağlantılarını kurmak için 4G’yi kullandı. Şimdi bundan “bağımsız” ağlara geçmeye başlıyoruz, ancak 4G’nin yardımı olmadan mühim performans kaybediyorlar. 5G spesifikasyonunun bir bölümü, 5G telefonların 5G ve 4G kanallarını kullanıcı için görünmez ve sorunsuz bir halde birleştirmesini sağlar. Bu nedenle çoğu rabıta, uzun bir süre 4G/5G bağlantıları ile birleştirilecektir.
4G ve 5G arasındaki bu simbiyoz, AT&T’nin 4G ağı konusunda aşırı istekli bulunmasına neden oldu. Taşıyıcı, 4G’yi geliştirmeyi 5G’ye büyük bir adım olarak görmüş olduğu için 4G ağını ” 5G Evolution ” olarak adlandırmaya başladı. Tabii ki doğru. Ancak bu ifade, daha az bilinçli tüketicileri, 5G Evrimi’nin 5G olmadığı biçimde 5G bulunduğunu düşünmeleriyle karıştırmak için tasarlanmıştır.
2G ve 3G yakında kullanımdan kaldırılırken(Yeni bir pencerede açılır), 4G’nin 5G denkleminin bir parçası olarak önünde en az on sene var. 3G kapatıldığı için yeni telefon yada ekipman satın almanız icap ettiğini düşünüyorsanız, 4G’ye güvenebilirsiniz.
5G Nasıl Çalışır?
Diğer hücresel ağlar benzer biçimde, 5G ağları da bölgelerini sektörlere bölen ve radyo dalgaları aracılığıyla kodlanmış veriler gönderen bir hücre siteleri sistemi kullanır. Her hücre sitesi, talep eder kablolu ister kablosuz ana taşıyıcı bağlantısı vasıtasıyla bir ağ omurgasına bağlanmalıdır. 5G, verilerin kodlanma şeklini değiştirir ve kullanılacak hava dalgaları açısından taşıyıcılara fazlaca daha çok seçenek sunar.
5G ağları, OFDM ismi verilen ve 4G LTE’nin kullandığı kodlamaya benzer bir kodlama türü kullanır. Hava arayüzü, LTE’den çok daha düşük gecikme süresi ve daha çok elastikiyet için tasarlanmıştır.
Yeni sistem, 4G teknolojisiyle çalışmayan “yüksek bantlı” kısa menzilli hava dalgalarını açıyor. Ancak 5G, herhangi bir frekansta çalışabilir ve bu da düşük, orta ve yüksek olmak suretiyle üç değişik 5G deneyimine neden olur.
5G, aynı eski radyo kanallarında 4G’den fazlaca daha hızlı değil. Bunun yerine, 5G özelliği, telefonların daha geniş bir frekans aralığında oldukça daha geniş kanalları kullanmasını sağlar. Yine de taşıyıcılar ve FCC, bu daha geniş kanalları kullanılabilir hale getirmek zorunda ve büyük ölçüde yetersiz kaldıkları yer burası.
4G ile, toplam 140 MHz spektrum kullanmak için yedi adete kadar 20 MHz kanalı birleştirebilirsiniz. Yine de bir çok vakit telefonlar 60MHz veya daha az kullanıyor.
Düşük ve orta bant 5G’deki yeni telefonlarla, 300 MHz kullanım için üç 100 MHz kanalı birleştirebilir ve bunun üstüne birkaç 20 MHz 4G kanalı daha yığabilirsiniz. Yüksek bant 5G’de sekiz adede kadar 100 MHz kanalı kullanabilirsiniz. Ancak hava dalgalarına sahip değilseniz, hızları alamazsınız.
Taşıyıcılar ayrıca dinamik spektrum paylaşımını (DSS) kullanarak 4G ve 5G arasındaki kanalları esnek bir halde paylaşabilir. DSS, 4G ve 5G kanalları arasındaki duvarları hareketli hale getirir, böylece taşıyıcılar öğrenci bakılırsa kanalları 4G ve 5G arasında bölebilir. Verizon’un “ülke çapında” 5G’si için kullandığı şey budur. 5G için herhangi bir yeni hava dalgasını serbest bırakmaz – yalnızca 4G’nin oranlarını ve sonlarını tekrar kullanır – bu nedenle DSS 5G’nin 4G’den fazlaca daha iyi performans sunduğunu görmedik.
Düşük bant 5G, 2GHz’in altındaki frekanslarda çalışır. Bunlar en eski hücresel ve TV frekanslarıdır. Çok uzaklara gidiyorlar, sadece oldukça geniş kanallar mevcut değil ve bu kanalların çoğu 4G için kullanılıyor. Yani düşük bant 5G yavaştır. Şimdilik 4G şeklinde davranıyor ve hissediyor. Düşük bant 5G kanalları, 5 MHz genişlikten (AT&T için) 20 MHz’e (T-Mobile için) kadardır, yani 4G’den daha geniş olmadıklarını görebilirsiniz. Telefonunuzun ağ göstergesi yalnızca “5G” diyorsa, düşük banttasınız demektir.
İşleri karmaşıklaştıran AT&T ve T-Mobile düşük bantlı telefonlar , bazen 5G kullanmadıklarında bile 5G simgeleri göstererek herhangi bir fark söylemeyi zorlaştırıyor.
Orta bant 5G, 2 ila 10 GHz aralığındadır. Bu, mevcut hücresel ve Wi-Fi frekanslarının çoğunu ve bunların birazcık üstündeki frekansları kapsar. Bu ağlar, kulelerinden genellikle yaklaşık yarım mil uzakta, iyi bir menzile haizdir, bu nedenle diğer çoğu ülkede bunlar, 5G trafiğinin çoğunu taşıyan beygir ağlarıdır. Diğer çoğu ülke, orta bant 5G için taşıyıcılarının her birine ortalama 100 MHz teklif etti.
Amerika’de kullanılan birkaç değişik orta bant dilimi vardır. Bazıları tartışmalıdır; Havayolu endüstrisi, 3,7 ila 4,0 GHz arasındaki herhangi bir şeyden, 4,2 ila 4,4 GHz içinde çalışan radyo altimetrelerinin frekansına oldukca yakın olduğu için yakınma ediyor. Ancak kullandığımız tek orta bant frekansı bu değil! T-Mobile’ın “ultra kapasiteli” 5G ağı, 100MHz’e kadar olan kanallarda çalışır .(Yeni bir pencerede açılır)2.5GHz. AT&T ve Verizon, 3,7 ila 3,8 GHz’de “C-bandına” dayalı yeni orta bant ağlarını tanıttı. Bu senenin ilerleyen saatlerinde AT&T, T-Mobile ve Dish, 3.45 ila 3.55GHz’de daha çok kapsama alanı açacak. Telefonunuzun durum göstergesinde “5G UC”, “5G UW” yada “5G+” yazıyorsa orta bantta yada yüksek banttasınız demektir. Telefonunuzda orta bant ve yüksek bant arasındaki farkı söylemenin rahat bir yolu yoktur.
Yüksek bantlı 5G yada milimetre dalgası harbiden yeni şeyler. Şimdiye kadar, bu çoğunlukla 20-100 GHz aralığındaki hava dalgalarıdır. Bu hava dalgaları daha önce tüketici uygulamaları için kullanılmamıştı. Çok kısa menzillidirler; testlerimiz kulelerden ortalama 800 fit mesafe bulunduğunu gösterdi. Ancak orada oldukça büyük oranda kullanılmayan spektrum var, bu da bir seferde 800 MHz’e kadar devasa yükseklikte hızlar kullanmak anlamına geliyor. Verizon’un “ultra geniş bant” olarak adlandırdığı yüksek bant ağında 3Gbps’nin üzerinde hızlar gördük . Ne yazık ki, En Hızlı Mobil Ağlar 2021 testlerimizde Verizon ağının anket yaptığımız şehirlerde yalnızca ortalama %3 kapsama alanı gösterdiğini bulduk. AT&T ve T-Mobile’ın da bazı yüksek bantları var. Genellikle bunu yalnızca üniversite kampüsleri ve futbol stadyumları şeklinde yüksek yoğunluklu sıcak noktalar için tanımlarlar.
Yüksek bantlar daha önce ana taşıyıcı için kullanılmış, baz istasyonlarını uzak internet bağlantılarına bağlamıştı. Ancak daha ilkin tüketici cihazları için kullanılmamışlardı, çünkü elde taşınan işlem gücü ve minyatür antenler mevcut değildi. Milimetre dalga sinyalleri de mesafe ile düşük frekanslı sinyallerden daha hızlı düşer ve aktardıkları büyük oranda veri, sabit hat internetine daha fazla rabıta gerektirir. Bu nedenle, hücresel sağlayıcılar, milimetre dalga ağlarının vaat etmiş olduğu çoklu gigabit hızlarını sunmak için daha az, daha kuvvetli makro hücreler (20-40 watt çıkış veren) yerine daha küçük, daha düşük kuvvetli baz istasyonları (genellikle 2-10 watt çıkış verir) kullanırlar. Çok süratli düşüş sebebiyle, dalgalar size vardığında oldukca zayıftır.
Birçok büyük şehirde, taşıyıcılar 2017’den itibaren 4G kapasitesini artırmak için bu “küçük hücreleri” kurdular. Bu şehirlerde, 5G yapmak için mevcut siteye fazladan bir radyo vidalamaları yeterli. Yine de, taşıyıcıların kasabaları gecekondu semti mahallelerine minik hücreler eklemelerine izin vermeye ikna etmekte zorlandıkları başka yerlerde bir savaşım sürüyor. Bu, bu kasabaların çoğunda hücresel hizmet kurma mevzusundaki önceki mücadelelere benziyor.
Verizon, Pivotal Commware benzer biçimde 5G genişleticiler ve tekrarlayıcılar oluşturan şirketlerle anlaşmalar yaparak yüksek bant 5G kapsamını genişletmeye çalışıyor .
5G Nerelerde Kullanılabilir?
5G artık “ülke çapında”, ancak taşıyıcının fazlaca değişik yaklaşımlarıyla değişik yerlerde farklı deneyimler yaşayacaksınız.
Verizon, paylaşılan 4G kanallarına dayalı daha yavaş bir “ülke çapında” 5G’ye, 46 metro alanında orta bant 5G’ye ve 60’tan fazla şehirde süratli, yüksek bant 5G’ye sahip ve burada çevrimiçi kapsama haritaları var(Yeni bir pencerede açılır). Verizon’un kapsama haritası, aynı rengi kullanarak orta bant ve yüksek bandı birleştirir. Bu kapsama alanının neredeyse tüm bunlar orta banttır. Verizon, orta ve yüksek bantlarını “5G UW” yada “ultra geniş bant” olarak adlandırıyor.
T-Mobile şu anda ülke çapında düşük bantlı 5G’ye ve ülke nüfusunun çoğunu kapsayan daha hızlı orta bant 5G’ye sahip ve burada bir kapsama bulucu var(Yeni bir pencerede açılır)ve yakın zamanda bir kapsama güncellemesi bulamadığım bazı sınırı olan yüksek bant. Orta ve yüksek bantlarını “5G UC” veya “5G ultra kapasite” olarak adlandırıyor.
AT&T, ülkenin çoğunda yavaş düşük banda, birkaç şehirde orta banda ve stadyumlar ve kampüsler benzer biçimde çeşitli “mekânlarda” yüksek banda sahiptir. Düşük bant “5G” ve orta ve yüksek bant “5G+” olarak adlandırılır. Şirketin burada düşük bant haritaları ve yüksek bant mekan sıralaması var(Yeni bir pencerede açılır).
Hangi 5G Telefonlar Çıkıyor?
5G telefonlar artık ana akım; 300 doların üzerindeki herhangi bir telefonun bunu desteklemesini bekleyin. Orta bant 5G’yi destekleyen Verizon telefonlarının listesi . AT&T’nin benzer bir listesi var ancak Galaxy A13 5G’yi ekliyor. Tüm T-Mobile 5G telefonları orta bandı destek sunar.
Düşük ve orta bant 5G, yüksek bant 5G’den daha ucuzdur, bu nedenle birçok AT&T ve T-Mobile telefonunda yüksek bant 5G yoktur. Bunun mühim olup olmadığı konusunda iki fikirdeyim. Daha fazla teknoloji daha iyidir ve firmalar çok sayıda yüksek bantlı hava dalgasına sahiptir. Ancak onlarla ne yapmayı planladıkları mevzusunda son aşama sessizler, bu yüzden yüksek bandın size AT&T ve T-Mobile telefonlarında ne benzer biçimde avantajlar getireceği gayri muayyen. Tüm i’lerinizi noktalamak istiyorsanız, OnePlus 9 Pro; Galaxy S21 ve S22 serisi; Galaxy Z Flip3 ve Fold3; Galaxy Note 20 Ultra; iPhone 12 ve 13 serisi; Piksel 5; Pixel 6 ve 6 Pro’nun Verizon ve AT&T modellerinin hepsinde yüksek bant bulunur.
5G Destekli Akıllı Telefonlar!
5G Destekli iPhone Modelleri
Apple iPhone 13 Pro Max
Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13
Apple iPhone 13 Mini
iPhone SE (2022)
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple iPhone 12 Pro
Apple iPhone 12
Apple iPhone 12 Mini
Apple’ın 5G teknolojisine yönelik adımları, rakiplerinin biraz daha gerisinden geldi. Şirket, 2020 yılında tanıttığı iPhone 12 serisinden itibaren yeni ürünlerinde 5G teknolojisini kullanmaya başladı.
5G Destekli Asus Modelleri
Asus ZenFone 8
Asus ZenFone 8 Flip
Asus ZenFone 7 Pro
Asus ZenFone 7
Asus ROG Phone 5 Ultimate
Asus ROG Phone 5s Pro
Asus ROG Phone 5s
Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 3
5G Destekli Google Modelleri
Google Pixel 6 Pro
Google Pixel 6a
Google Pixel 6
Google Pixel 5
Google Pixel 4a
5G Destekli Nokia Modelleri
Nokia 8.3 5G
Nokia X10
Nokia X100
Nokia G300
Nokia XR20
Nokia 8 V 5G UW
Nokia G50
Nokia X20
5G Destekli Honor Modelleri
Honor 50 Pro
Honor 50 SE
Honor 50
Honor V40 5G
Honor V30 Pro
Honor V30
Honor 30 Pro+
Honor 30
Honor 30S
Honor 30 Lite
Honor Play 5 5G
Honor X10
Honor X10 Max
5G Destekli HTC Modelleri
HTC Desire 21 Pro
HTC Desire 20 Pro
HTC U20 5G
5G Destekli Huawei Modelleri
Huawei P40 Pro Plus
Huawei P40 Pro
Huawei P40 5G
Huawei P40 Lite 5G
Huawei Mate Xs
Huawei Mate X2
Huawei Mate X
Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 5G
Huawei Enjoy 20 Plus
Huawei MatePad Pro 5G
Huawei Mate 20 X 5G
Huawei Nova 8 Pro
Huawei Nova 8
Huawei Nova 8 SE
Huawei Nova 7 Pro
Huawei Nova 7
Huawei Nova 7 SE
Huawei nova 6 5G
5G Destekli LG Modelleri
LG V60 ThinQ 5G
LG V50 ThingQ
LG Velvet
LG Wing
5G Destekli Motorola Modelleri
Motorola Razr 2020
Motorola Edge Plus
Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 20 Pro
Motorola Edge 20
Motorole Edge
Motorola Edge S
Motorola One
Motorola Moto G100
Moto G71 5G
Motorola Moto G Stylus 5G
Moto Z4 (Moto Mod ile)
Moto Z3 (Moto Mod ile)
Moto Z2 (Moto Mod ile)
5G Destekli OnePlus Modelleri
OnePlus 10 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9
OnePlus 9RT 5G
OnePlus 9R
OnePlus 8 Pro
OnePlus 8T
OnePlus 8
OnePlus 7 Pro
OnePlus Nord 2
OnePlus Nord CE 2 5G
OnePlus Nord
OnePlus Nord N10 5G
5G Destekli Oppo Modelleri
Oppo Reno 6 Pro+
Oppo Reno 6 Pro
Oppo Reno 6
Oppo Reno 6 Z 5G
Oppo Reno 5 Pro+ 5G
Oppo Reno 5 Pro 5G
Oppo Reno 5 5G
Oppo Reno 5 Z
Oppo Reno 4 Pro 5G
Oppo Reno 4 5G
Oppo Reno 4 Z 5G
Oppo Reno 4 SE
Oppo Reno 3 Pro 5G
Oppo Reno 3 5G
Oppo Reno 10x Zoom 5G
Oppo Find X3 Pro
Oppo Find X3
Oppo Find X3 Neo
Oppo Find X3 Lite
Oppo Find X2 Pro
Oppo Find X2
Oppo Find X2 Neo
Oppo Find X2 Lite
Oppo A94 5G
Oppo A93
Oppo A92s
Oppo A74 5G
Oppo A73 5G
Oppo A55 5G
Oppo A53 5G
Oppo K7 5G
Oppo Ace 2
5G Destekli Realme Modelleri
Realme X50 Pro 5G
Realme X50 5G
Realme X50m
Realme 8
Realme V15
Realme V5
Realme X7 Pro
Realme Q2 Pro
Realme Q2
Realme Q2i
5G Destekli Samsung Modelleri
Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Samsung Galaxy S22 Plus 5G
Samsung Galaxy S22 5G
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Samsung Galaxy S21 Plus 5G
Samsung Galaxy S21 5G
Samsung Galaxy S21 FE 5G
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Samsung Galaxy S20 Plus 5G
Samsung Galaxy S20 5G
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Samsung Galaxy S10 5G
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G
Samsung Galaxy Note 20 5G
Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G
Samsung Galaxy Note 10 5G
Samsung Galaxy Z Flip 5G
Samsung Galaxy Fold 5G
Samsung Galaxy A90 5G
Samsung Galaxy A82 5G
Samsung Galaxy A72 5G
Samsung Galaxy A71 5G
Samsung Galaxy A51 5G
Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A32 5G
Samsung Galaxy A22 5G
Samsung Galaxy M42 5G
5G Destekli Sony Modelleri
Sony Xperia Pro-I
Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 II
Sony Xperia 5 III
Sony Xperia 5 II
5G Destekli Xiaomi Modelleri
Xiaomi 12X
Xiaomi 12 Lite
Xiaomi 12 Pro
Xiaomi 12
Xiaomi Mi 11X Pro
Xiaomi Mi 11X
Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Pro
Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11i
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Xiaomi Mi 10 Pro 5G
Xiaomi Mi 10 5G
Xiaomi Mi 10i 5G
Xiaomi Mi 10 Youth 5G
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Xiaomi Mi 10T 5G
Xiaomi Mi 10T Lite 5G
Xiaomi Mi 9 Pro 5G
Redmi Note 10 Pro 5G
Redmi Note 10T
Redmi Note 10 5G
Redmi Note 9 Pro 5G
Redmi Note 9T 5G
Redmi K40 Gaming Edition
Redmi K40 Pro +
Redmi K40 Pro
Redmi K40
Redmi K30 Pro Zoom
Redmi K30 Pro 5G
Redmi K30 Ultra
Redmi K30 5G
Redmi K30S
Redmi K30i 5G
Redmi 10X Pro 5G
Redmi 10X 5G