Altın çok kısa bir müddet içinde 1.250 dolardan 2.000 dolara yükseldi. Artık ise sarı metal yalnızca bir konsolidasyon basamağında. Yatırımcı ve trader’lar, altın fiyatlarında sırada ne olduğunu merak ederken usta isimler iddialarını paylaşıyor. İşte başarılı uzman ve analistlerden altın tahminleri…
David Elliott’ten altın iddiaları: Şu anda altın yalnızca bir konsolidasyon aşamasında
Haywood Securities’in kurucu ortağı David Elliott, idaresi altında 10 milyar dolarlık varlıkla Kanada’nın önde gelen madencilik finansörlerinden biri haline geldi. David Elliott, altın varsayımları yapıyor ve şu anda piyasanın yalnızca bir konsolidasyon kademesinde olduğunu söylüyor. David Elliott hususa yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
ABD dolarına çok şey bağlı olacak. Bence ABD doları Trump idaresi sırasında yükseldi. Gelişmekte olan pazarların bir ölçü büyüme göstermesini sağlayabilirseniz, bu daha fazla metal talebi oluşturacak ve büyümemizi sağlayacak. Aksi durumda fiyatların patlamasının daha uzun süreceğini düşünüyorum.
Son otuz yıldır madencilik kesiminin finansmanına yaptığı katkılardan ötürü David Elliott, kısa müddet evvel Kanada Madencilik Onur Listesi’ne alındı.
Kai Hoffmann: Altın’ın ONS başına 1.200 dolara düşmesi pek muhtemel değil
Soar Financial Group CEO’su Kai Hoffmann, mevcut makroekonomik şartlar göz önüne alındığında, altın’ın ONS başına 1.200 dolara düşmesinin pek mümkün olmadığını söyledi. Kai Hoffmann, hususa yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Genel olarak, altın için hala yükseliş eğilimindeyiz. Dediğim üzere, sokakta yürüyen tek boynuzlu atlar için bir mucize gerekir. Altın’ın ONS başına 1.200 dolara düşmesi pek mümkün değil. Makroekonomik faktörler ve şu anda olan her şeye bakıldığında…
Kai Hoffmann: Altın fiyatlarının %10 düşmesi kıymetli değil
Altın klâsik olarak yeterli bir enflasyon müdafaası olarak düşünülüyordu, lakin ABD’de her vakit dengeli bir biçimde enflasyondan daha yeterli performans göstermedi. 2012 ile 2018’in sonları ortasındaki devir buna güzel bir örnekti. Kai Hoffmann’a nazaran, altın’ın yalnızca enflasyonla birlikte her yıl %2 ila %3 tırmanan bir varlık olduğunu düşünmek yerine daha kıymetli bir şeye odaklanılmalıdır. Kai Hoffmann’a nazaran, altın’ın süratle bozulan para ünitelerine karşı çok oynaklık devirlerinde nasıl performans gösterdiğine bakılmalıdır. Kai Hoffmann, mevzuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Bence Türkiye’deki insanlara, Rusya ve Venezuela’daki insanlara altın’ın nasıl bir enflasyon muhafazası olarak değerlendirildiğini sormalısınız. Yıllık %2, %3’lük yıllık büyüme elde etmek için satın almazsınız. %10 düşmesi değerli değil. Zira enflasyon hakikaten vurduğunda bu tesir ortaya çıkar… Bu ülkelerdeki insanlara sorarsanız, altın tuttukları için memnunlar, zira bu para ünitelerine karşı altın yükseldi.
GIPHY App Key not set. Please check settings