içinde

Bisküvidir ne olacak deyip almış olabilirsiniz ! Zincir Marketlerde İndirimde olan Bisküvi HARAM !

oreo helal mi
oreo helal mi

Özellikle sosyal medyada sık sık gündem konusu haline gelen ve buara indiirimde bulunan Oreo bisküvilerini tüketmenin haram olup olmadığı tartışması yeniden alevlendi.

100 yıllık bir bisküvi markası olan Oreo, toplamda 74 ülkede satışa sunuluyor ve bu ülkelerin birçoğu da Müslüman nüfusa sahip yerler.

Oreo helal mi?

Sadece bisküvi değil birçok tüketim ürünün içerisinde yer alıyor
Son yıllarda büyük bir markalaşma sürecine giren ve dünyanın dört bir yanında tüketim oranını giderek artıran Oreo markası belki de en fazla bilinen ve tüketilen bisküvi olarak biliniyor.

Bunun en temel sebeplerinden birisi de sadece bisküvi olarak değil, dondurma, kek hatta kurabiyelerin bile içerisine koyulabiliyor olması olarak görülüyor. Her ne kadar lezzetli olsa da helal olmadığını duyduktan sonra özellikle Müslüman ülkelerde tüketimin azalacağını söylesek yanlış bir ifade kullanmış olmayız.


Oreo’nun sicili sanıldığı kadar temiz değil
Daha önce de ConnecticutCollege öğrencileriyle birlikte bir nörobilim profesörü Oreo bisküvileri üzerine bir araştırma yapmışlar. Laboratuvarda sıçanlara vermişler ve kokain bağımlılığı gibi bağımlılık yaptığını görmüşler.

Prof Joseph Schroeder

“Çalışmamız yağlı ve şekerli yiyeceklerin beyni bağımlılık yapıcı maddelerle aynı biçimde uyardığını gösterdi. Bu da neden birçok kişinin bu tip yiyeceklerin zararlı olduğunu bile bile yemeye devam ettiklerini de açıklıyor.”

Prof Joseph Schroeder

şeklinde konuşmuş.

Oreo üretici firması Mondelez International’ın ‘Helal’ açıklaması
Mondelez International olarak, dünyada ürünlerimizi sunduğumuz 150’yi aşkın ülkedeki tüketicilerimizin geleneksel, kültürel özelliklerine ve dini inançlarına duyduğumuz saygı çerçevesinde, onların talep ve ihtiyaçlarına cevap vermek, bizim için büyük önem teşkil etmektedir.

2014 yılından bu yana Türkiye pazarına da sunduğumuz tüm Oreo ürünleri, Mondelez International’ın küresel kalite standartlarına ve Türkiye’deki Türk Gıda Mevzuatı‘na tamamen uygundur. Türkiye’de satılan tüm Oreo ürünleri, herhangi bir hayvansal hammadde veya alkol içermemektedir.

kaynak:gzt.com

Türkiye’deki şirketleri Mondelez Türkiye ofisinin e-posta adreslerine – [email protected] – bu soru sorulunca gelen cevap aşağıda:

Oreo helal mi haram mı?

Türkiye’deki şirketleri Mondelez Türkiye ofisinin e-posta adreslerine – [email protected] – bu soru sorulunca gelen cevap aşağıda:
Kaynak : Oreo helal mi haram mı? Resmi açıklama ile kafadaki şüphe son buldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

FULL All in One Wp Migration Kotasız

Local Hosttan web sunucuya Geçmede Olmazsa Olmaz Eklenti All in One Wp Migration HEMDE Yükleme Kotasız

DOGE COİN SON DAKİKA PİYASA DURUMU