Kripto Para Sözlük

Bitcoin’i Ödeme Olarak Kim Kabul Ediyor?

Yıllar geçtikçe, Bitcoin kripto para endüstrisine mühim ölçüde hakim oldu ve dünyayı fırtınaya aldı. Şu anda kabul edilen ve en popüler dijital para birimi olan Bitcoin, birçok şirket tarafınca meşru bir fon kaynağı olarak geniş çapta kabul görmüştür. Örneğin, kripto kullanarak Microsoft hesabınızı doldurmak artık olası.

Yine de, günümüzde kripto para birimini kabul eden tek kişi Microsoft değil. Yakın zamanda Hartford Steam Boiler tarafından yürütülen bir ankette, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki minik ve orta ölçekli işletmelerin minimum üçte biri yada ortalama %36’sı artık mal ve hizmetler için ödeme olarak Bitcoin’i kabul ediyor.

Bitcoin, dijital ödeme sisteminde devrim yarattı ve geleneksel bankalara erişimi olmayan insanlara alternatif bir fon transferi yöntemi sağladı. Bitcoin’i ödeme olarak kimlerin kabul ettiğini ve günümüzde hangi kripto para birimlerinin en popüler olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.
Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimlerini Kim Kabul Ediyor?
Blok zinciri teknolojisi bugün bir çok insan için hala kafa karıştırıcı olsa da, ABD Birleşik Devletleri’ndeki birkaç büyük şirket gemiye atlıyor. Bitcoin, nüfusun bir azınlığı tarafından kullanılan belirsiz bir sanal madeni paradan, milyonlarca insanın geleceğin para sistemi olduğunu varsaydığı bir ödeme ve para birimine doğru ilerledi.

Aşağıdakiler, ödeme olarak kripto kabul eden en iyi oyunculardır:

  1. Microsoft
    Yazılım şirketi, Microsoft hesabınızı doldurmak için kripto kullanma olasılığının yanı sıra, insanların öteki hizmetler için dijital para birimini kullanmasına da izin veriyor. Bitcoin’i Xbox Live, Microsoft uygulamaları, oyunlar ve öteki dijital içerikler için ödeme yapmak için kullanabilirsiniz.
  2. Vikipedi
    Dünyanın en kapsamlı ve kapsamlı açık kaynak ansiklopedisi Wikipedia, Bitcoin’de bağışları ve finansal katkıları kabul ediyor. Onu işleten firma olan Wikimedia, ödeme platformu olarak BitPay’i kullanıyor.
  3. Paypal
    Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Paypal müşterileri, kripto para birimi alıp satmanın yanı sıra, Paypal ödemelerini karar veren satıcılarda da dijital para birimini kullanabilir. Kabul edilen kripto para birimleri arasında Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin veya Ethereum bulunur.
  4. Starbucks
    Bitcoin kullanarak kasadaki sabah kahvenizi doğrudan ödemek hala imkansız olsa da, kahve şirketinin uygulaması vasıtasıyla para ekleyebilirsiniz. Üçüncü taraf dijital cüzdan uygulaması Bakkt, Starbucks da dahil olmak suretiyle tüccar ortaklarında kullanmak suretiyle Bitcoin’inizi anında dolara çevirmenize yardımcı olabilir.
  5. AT&T
    AT&T, ABD Birleşik Devletleri’nde müşterilerine üçüncü taraf bir ödeme ağ geçidi olan BitPay aracılığıyla kripto ödeme seçeneği sunan ilk büyük cep telefonu sağlayıcısıdır. Bitcoin yada diğer kripto para birimlerini kullanarak ödeme yapmak isteyen tüketiciler, ödeme yaparken BitPay’i seçebilirler.
  6. Stok fazlası
    ABD Birleşik Devletleri’ndeki bu tanınmış çevrimiçi perakendeci, Coinbase ile konsorsiyum kurarak kripto para birimini kabul eden ilk büyük perakendecidir. Paypal ve Microsoft, ödeme olarak kriptoyu kabul etmeye başlamadan ilkin bile, Overstock onlardan fazlaca ilerideydi.
  7. Seğirme
    2014 senesinde Twitch, ödeme seçeneklerinden biri olarak kriptoyu ekledi. Amazon’un haiz olduğu lider oyun akışı video platformu, Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash, XRP, USD Coin ve PAX, BUSD ve GUSD gibi daha azca malum öteki madeni paraları kabul ediyor.
  8. Amazon
    Hala direkt kripto ödemelerini kabul etmiyor, sadece Bitcoin ile ödeme yapmak istiyorsanız Purse.Io’yu kullanabilirsiniz.
  9. Ev Deposu
    Ev geliştirme perakendecisi, ek donanım satın almadan Bitcoin’i kabul etmek için Flexa dijital ödeme sistemini kullanıyor.
  10. Bütün Gıdalar
    Home Depot’a benzer halde Whole Foods da Flexa platformunu kullanır. Flexa, kripto para birimini anında dolara çevirerek tüketicilerin Bitcoin kullanarak sorunsuz ödeme deneyimi yaşamasını sağlıyor.
  11. Ucuz Hava
    Çevrimiçi gezi acentesi ilkin Coinbase vesilesiyle kripto ödemelerini kabul etmeye başladı, ancak hemen sonra BTCPayServer’a geçti. Uçuşlar veya otel rezervasyonları için ödeme olarak kabul edilen durağan paralar ve dijital para birimleri içinde BTC, ETH, USDC, GUSD ve DOGE bulunur.
  12. Yeni yumurta
    Newegg ile Bitcoin’i nakde çevirmek için ayrı bir uygulamaya ihtiyacınız yok – ödeme sırasında “Bitcoin ile Öde”yi seçmek kadar basit.
  13. Namecheap
    2013’ten beri Namecheap, web barındırma ve alan ismi kaydı için ödeme olarak Bitcoin’i devamlı olarak kabul ediyor.
  14. Rakuten
    Rakuten Cüzdan, kullanıcılarının kripto para birimini kullanarak Rakuten Cash’i şarj etmelerini sağlar ve Ethereum ve Bitcoin Cash benzer biçimde altcoinleri kabul eder.
  15. Fast Food Restoranları
    Kripto para kabul eden fast-food zincirlerinden bazıları Venezuela’da Pizza Hut ve Burger King, Kanada’da KFC, Denver havaalanında Quiznos ve Subway’in birkaç şubesidir.

Yukarıda bahsedilen şirketlerin haricinde, AMC, Travala, Norwegian Air, Virgin Galactic, JC Penney, GameStop, Gap, Shopify, Dallas Mavericks, Miami Dolphins, Gyft dahil olmak suretiyle birçok kişi, mal ve hizmetleri için ödeme olarak kripto para birimini kabul etmeye başladı. Pirate Bay, The Internet Archive ve birkaç Etsy satıcısı.

En Popüler Kripto Para Birimleri
Peki bugün en popüler kripto para birimleri hangileri? CoinDesk’e nazaran , şu anda çizelgelerin başlangıcında gelen kripto paralar şunlar:
Bitcoin (BTC): Orijinal olarak bir dijital ödeme sistemi olarak tasarlanan BTC, tarihi boyunca periyodik düşüşlere karşın oldukca değerli olan, hala en popüler kripto para birimidir.
Ethereum (ETH): Ether’in değeri başlangıcından bu yana mühim ölçüde arttı, sadece Bitcoin’in mevcut değerine kıyasla hala kifayetsiz kalıyor .
Solana (SOL): Hızlı işlem hızları ve düşük maliyetleriyle kullanıcıları kendine çeken Solana, takas edilemeyen tokenlerin (NFT’ler) satılmasında hızla ivme kazanmıştır.
XRP: Ripple’ın dijital ödeme ağının kriptosu olan XRP, küresel işlemleri güçlendirmede daha süratli ve daha etkilidir.
Tether (USDT): Değerini bir kağıt para sistemine (ABD Doları) bağlayan ilk kripto para birimlerinden önde gelen Tether, günümüzün en kıymetli stablecoin’idir.
Cardano (ADA): Cardano, hakemli bir blok zinciri çerçevesi olan Ouroboros’u kullanan ademi merkeziyetçiliği sürdürmenin daha ölçeklenebilir ve emin bir yöntemidir.
USD Coin (USDC): ABD Dolarına bağlı olan USDC, diğer kripto para birimlerinden daha kararlıdır ve bu da onu dijital ödemeler için ideal hale getirir.
Stellar (XLM): Para birimini taşımak ve depolamak için aleni bir ağ olarak açılan XLM, rahat dijital para ticaretine izin verir.
Polkadot (DOT): Polkadot’un misyonu, muhtelif blok zincirlerinin veri alışverişi yapmasını ve birbirleriyle işlemleri tamamlamasını sağlamaktır.
Polygon (MATIC): Bu sene yeniden markalaşması, kullanım durumunu genişletti – 1 Ocak’taki 0,01 $’lık fiyatından 2,16 $’lık bugünkü değerine yükselen mühim bir değer kazancıyla sonuçlandı .
Kripto Parayı Kullanmaya Başlayın ve İşinizi Geliştirin
Yukarıda bahsedilen büyük markalar, daha iyi bir dijital ödeme sistemi için şimdiden bir adım attı. Tüm mağazaların doğrudan Bitcoin’i benimsemesi için hala uzun bir talih olsa da, artan kullanımını durdurmanın bir yolu yok şeklinde görünüyor. Herhangi bir işletme, kriptoyu bir ödeme şekli olarak kabul etmeye uyum sağlayarak bu eğilimden yararlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir