içinde

Hashrate Nedir? What is Hashrate?

Hashrate Nedir ?
Hashrate, Bitcoin ve Ethereum gibi bir Proof-of-Work blok zincirinde (2.0 yükseltmesinden önce) işlem yapmak ve madencilik yapmak için kullanılan toplam birleşik hesaplama gücünü ifade eder. Bir “karma”, herhangi bir uzunluktaki kelimeleri, mesajları ve verileri temsil etmek için kullanılan sabit uzunlukta bir alfasayısal koddur.Madenci doğru blogu bulabilmek adına cihazıyla binlerce hatta milyarlarca işlem gerçekleştirir. Hash aynı zamanda blokzincirde yüksek güvenlik sağlar, dışarıdan gelen bir siber saldırıda yüzlerce bilgi ve içeriği 64 karakterli bir hash kodu haline dönüştürülmesi onu çözülemez bir hal almasına sebep olur. En ufak bir bilgi değişikliği tüm hash kodunu değiştirir.

What is Hashrate?

The number of inferences made by a Bitcoin provider in a given period of time. This time is usually one minute.
inflation
It is a situation that expresses the continuous and perceptible increase in the general level of prices. Another definition is the increase in nominal national income relative to the amount of goods purchased with this income (real national income). It is the opposite of deflation.

Hash Gücü Nedir?
Hash gücü, Bilgisayarınızın veya donanımınızın farklı karma algoritmaları çalıştırmak ve çözmek için kullandığı güçtür. Bu algoritmalar, yeni kripto para birimleri oluşturmak ve bunlar arasındaki işlemlere izin vermek için kullanılır. Bu sürece madencilik de denir.

Hash Oranı Nedir?
Bitcoin ve diğer kripto para madencileri güçlü bilgisayarlar ve özel donanımlar ile birlikte, manuel hesaplanamayacak kadar çok matematiksel işlemleri çözerler. Bu işlem sonunda kripto para üretilmiş olur ve işlem bilgilerini doğrulayarak ağ güvenliğini sağlarlar. Tüm bu sürecin toplam hızının ve gücünün rakamsal değeri hash oranıdır.

Hash Oranı Nasıl Hesaplanır?
Bitcoin blokzincirinde, madencilerin gerçekleştirdiği tüm işlemler SH-256 algoritması üzerinden bir metin dizisi ortaya çıkarır. Elde edilen dizinin algoritmada kaç kez hash ettiği sayılır. Bunun sonucunda 64 karakterli sayı ve harflerden oluşan hash bilgisi bulunur. En sonunda ise HASH/SANİYE formülü ile hash rate sonucuna ulaşılır. Ulaşılan sonuç mega, giga ve tera diye adlandırılan terimle ile ifade edilir. Hash rate ile madencilik yapan tüm cihaz ve bilgisayarların performansları hesaplanabilir. Madenciler bu bilgiler doğrultusunda kazançlarını ve verimlerini arttırmak için hash oranı yüksek bilgisayar ve cihazlar tercih ederler ve madenciler arasında hash rate sayesinde rekabet ortamı oluşur. Hash oranı düşük olan işlemciye sahip bilgisayarların elektrik üretimi de ciddi seviyede fazladır. Madenci bu durumu da göz önünde bulundurarak maliyetini azaltmak isteyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

    KİWİ TERMOS

    Mikro İşlem Nedir? What is Microtransaction?

    Megahash Nedir? What is Megahash?