Yazılım devi Microsoft, bugün oyun dünyasının en büyük oyun geliştiricilerinden ve yayıncılarından Activision Blizzard’ı satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu.
68,7 milyar dolar değerinde tamamı nakit bir işlemi içeren anlaşma, Microsoft’a “Call of Duty”, “Candy Crush”, “World of Warcraft” ve “Diablo” şeklinde önemli franchise sahipliğini verecek. Şirket ayrıca bu satın almanın metaverse için yapı taşları sağlayacağından söz etti.
Microsoft, Metaverse’ini Oluşturmak için Activision’ı Satın Alacak
Dünyanın biri olan yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, dünya çapında 10.000’den fazla personeli olan oyun geliştirme firması Activision Blizzard’ı satın aldığını duyurdu . Yayınlanan bir basın açıklamasına göre, antak kalma, firma tarafından meydana getirilen bu türden en büyük satın alma olan 68,7 milyar dolarlık bir işlemi içerecek. Satın alma hakkında Microsoft CEO’su Satya Nadella şunları söyledi:
Oyuncuları ve yaratıcıları ilk sıraya koyan ve oyunu güvenilir, kapsayıcı ve hepimiz için erişilebilir kılan yeni bir oyun çağını başlatmak için birinci sınıf içeriğe, topluluğa ve buluta derinden yatırım yapıyoruz.
Satın alma, Microsoft’un beraber aylık 400 milyondan fazla aktif oyuncuya haiz olan “Call of Duty”, “Candy Crush”, “World of Warcraft” ve “Diablo” gibi büyük franchise’ların kontrolünü ele geçirmesini sağlayacak.
Metaverse’in Önemli Bir Parçası Olarak Oyun Oynamak
Nadella için, Activision’ın satın katılımı Microsoft’un ve oyun ortamının büyümesini hızlandıracak ve Microsoft’un meta veri tabanını ele geçirmesi için yapı taşları elde edecektir. Bu mevzuda Nadella şunları söylemiş oldu:
Oyun, günümüzde tüm platformlarda eğlencede en dinamik ve heyecan verici kategoridir ve metaverse platformlarının geliştirilmesinde mühim bir rol oynayacaktır.
Şirket, oyun bölümünü veya Xbox ortamını içeren metaverse ile ilgili herhangi bir hamle açıklamamış olsa da, Nadella bu mevzuda daha fazla gelişmeye işaret etti. Ancak şirket, ofis için kendi metaverse’ini Mesh biçiminde almaya çalışıyor . Mesh, Microsoft Teams kullanan kişilerin toplantı yapmasına ve çevrimiçi avatarlarla söyleşi etmesine olanak tanıyarak daha kapsamlı ve katılımcı bir tecrübe için video konferansların yerini alacak.
Birçok blockchain oyun firması, çeşitli neticelerle metaverse mevzusundaki görüşlerini sundu. Kullanıcı tarafınca oluşturulan NFT’leri içeren bir metaverse oyunu olan Sandbox, platformdaki sanal arazilere yatırım yapmış olan Hong Kong’daki PWC de dahil olmak üzere değişik şirketlerin dikkatini çekti . Oyunun arkasındaki firma olan Animoca Brands, web3 projelerini desteklemek ve metaverse atılımını oluşturmak için son zamanlarda 358 milyon dolar topladı.
GIPHY App Key not set. Please check settings