içinde

Adobe ve Rarible Ortaklığı ve NFT

Adobe, dijital kıtlık vaadini sağlamaya yardımcı olmak için, NFT’lerin gerçekliğini doğrulamaya destek olacak yeni bir özelliği beta sürümünde kontrol ediyor.

Çok uluslu bir bilgisayar yazılımı firması olan Adobe, yakın zamanda dijital deposu desteklemek için NFT marketplace “Rarible” ile konsorsiyum kurdu.

Adobe’nin dijital içerik meta verilerini doğrulamaya ve korumaya destek olan yeni “İçerik Kimlik Bilgileri” özelliğinin beta sürümünü başlatıyorlar.

NFT Sahipliği Doğrulamalarına Photoshop, Stock ve Behance Dahil Olacak

Rarible, bu hafta başlarında sitesindeki bir blog gönderisinde yeni özelliği duyurdu. İçerik oluşturucular artık birden oldukca

Adobe platformunda oluşturulan dijital içeriğin sahipliğini kolayca doğrulayabilir. Bunlara Photoshop, Stock ve Behance dahildir.

NFT oluşturmak için photoshop masaüstü uygulamasını kullanırken, içerik oluşturucular artık toplumsal medya profillerini ve

cüzdan adreslerini çalışmalarına bağlayabilir. Bu, tüketiciler içinde, bir içeriğin sözde yaratıcının meşru eseri olduğuna dair kesinliği artırır.

Rarible ve öteki NFT pazar bölgeleri, bu “içerik hüviyet bilgilerinin” görüntülenmesine destek olmak için Adobe ile ortaklık kurdu.

Onların yardımı, özelliğin NFT dünyasında geniş çapta kullanılabilir olmasını sağlayacak ve koleksiyoncuların,

aynı cüzdan tarafınca değiştirilemeyen jetonların basıldığını ve oluşturulduğunu doğrulamasını elde edecektir.

Rarible’da basılmış çalışmaya bir adres yansıtırken, listeleme esnasında herkesin görebileceği içerik hüviyet bilgileri meta verileriyle görüntülenecektir.

Bu nedenle, sahiplik atfedilmesi, alışveriş yapanlar için çok daha kolay görünmektedir.

Rarible mevzuyla alakalı açıklaması şöyleki:

“Adobe’nin dijital dünyayı yaratıcılar ve tüketiciler için daha aleni ve daha güvenilir bir yer haline getirme misyonunu tam olarak destekliyoruz” dedi.

“İtiraz ve doğrulanabilir içerik doğruluğu ile yanlış bilgilendirmeyle mücadele etmek için CAI’nin bir parçası olarak beraber emek vermeyi dört gözle bekliyoruz.”

Adobe’nin “İçerik Kimlik Bilgileri” projesi, 2019 yılında müşterek kurduğu İçerik Doğruluğu Girişimi’nin (CAI) bir parçasıdır.

Proje, çevrimiçi görsel yanlış bilgilerle mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Büyük oyuncak ve eğlence şirketi NFT Koleksiyonunu Açtı !

    danilo şef’in imza yemeğİ A Tutto Salmone

    Danilo Şef’in İmza Yemeği A Tutto Salmone Nasıl Yapılır ?A Tutto Salmone tarifi