içinde

Silah Bulundurma Ruhsatı İşlemleri Nelerdir ?

silah nasıl yapılır
silah nasıl yapılır

Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.

Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.

Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergah dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.

Bulundurma ruhsatlı silaha sahip kişiler, mesken veya işyerlerini daimi olarak değiştirmeleri halinde yeni adreslerini ruhsatı veren mülki amirliğe bildirerek silah nakil belgesi almak ve yeni adreslerinin kayıtlara geçirilmesini ve ruhsatına işlenmesini sağlamak zorundadırlar. Ruhsatlı silahın bulundurulacağı yeni adresin başka bir mülki sınır içinde olması halinde, silaha ait bulundurma dosyası yeni adresin bulunduğu mülki amirliğe nakledilir. Dosyanın nakledildiği mülki amirlikçe harç alınmaksızın yeniden bulundurma ruhsatı düzenlenir.

İlimizde silah bulundurma ruhsatları İlçe Kaymakamlıklarınca verilmektedir. Silah Bulundurma Ruhsat talebinde bulunacak şahısların müracaatlarını, ikamet yeri (iş yerinde bulunduracakların işyeri) itibariyle Kaymakamlıklarına yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet etmekte olan gerçek ve tüzel kişilere ilişkin işlemler aynı esaslara göre İl Jandarma Komutanlığınca yürütüldüğünden müracaatlarının İl Jandarma Komutanlığına yapılması gerekmektedir.

  Silah Bulundurma Ruhsatı İçin,

İkamet Edilen Yer İtibariyle Kaymakamlık makamına Dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
4 Adet vesikalık fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000 TL’yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.​
​ NOT :

İşyerinde bulundurma ruhsatı talep edenlerden yukarıda belirtilen belgelere ilaveten işyeri ruhsatı ile ortaklık veya şirket söz konusu ise yetkili kurul kararı veya muvafakat talep edilecektir.

ÖNEMLİ NOT: SİLAH RUHSATININ DÜZENLENME AŞAMASINA GELİNDİĞİNDE KART BEDELİ OLARAK *Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal hesabına (T.C. Ziraat Bankasına 60 TL) yatırılacaktır. (EFT, İNTERNET-MOBİL BANKACILIK VE ATM’ DEN YAPILAN İŞLEMLER KABUL EDİLMEYECEKTİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

    çks kaydı webilginç

    ÇiFTÇi KAYIT SiSTEMİNE (ÇKS) NASIL KAYIT OLUNUR?

    TELEFON İMEİ SORUGULAMA WEBİLGİNÇ

    Telefon İMEİ nedir? İMEİ sorgulama nasıl yapılır?